Τα πράσινα καλαμάκια και η tailor made οικολογική οδοντόβουρτσα - article from Proto Thema by Kostas Tsaousis-boobam

Τα πράσινα καλαμάκια και η tailor made οικολογική οδοντόβουρτσα - άρθρο από το Πρώτο Θέμα του Κώστα Τσαούση

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

Η δική του (αρχική) ιδέα είχε να κάνει με μια οδοντόβουρτσα από μπαμπού – μια προσωποποιημένη οδοντόβουρτσα που μπορεί μέσα σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα να επαναχρησιμοποιηθεί από τον κάτοχο της, συμβάλλοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Και αυτό δεν είναι μια αόριστη υπόθεση. Κάθε άλλο.
Η boobam WWF οδοντόβουρτσα είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα μιας σύμπραξης της εταιρείας του Άγγελου Φωκιανού με την WWF ( για την τελευταία δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις).

Στο site της boobam (https://www.boobambrush.com/) διαβάζω: «Μπορείς να γίνεις ένας Planet Hero και να δώσεις πίσω στον πλανήτη, επιλέγοντας την ειδική έκδοση boobam WWF.
Με κάθε boobam WWF δίνεις 1€ στη WWF μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργάνωσης.

boobam WWF - το οικολογικά συνειδητοποιημένη επιλογή! ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ❤ Panda!


Χαρακτηριστικά

περιγραφή: χρωματισμένη λαβή και βούρτσα με μια όμορφη χάραξη του WWF!
διαστάσεις: πλάτος 1.3 cm, μήκος 19 cm (ενηλίκων) 14 cm (παιδί)
υλικό: λαβή θερμικά επεξεργασμένου μπαμπού, περιβαλλοντικά βιώσιμης ξυλείας, και τρίχα Nylon 4 εμπλουτισμένη με ενεργό άνθρακα , γνωστό φυσικό υλικό κατά της πλάκας και με απολυμαντικές πηγές. Και τα 2 υλικά είναι 100% βιοδιασπώμενα, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να αποδεσμευτεί στη γη με ασφάλεια ή σε χώρους υγειονομικής ταφής. Τόσο η λαβή όσο και τρίχες θα βιοδιασπαστούν στο έδαφος, με μηδενική ρύπανση.

Υγιεινή: αντιβακτηριδιακή προστασία, υποκαπνισμός/απολύμανση πιστοποιητικό,BPA free (απαλλαγμένο προϊόν από την τοξίνη δυσφαινόλη Α)
πρακτική: αδιάβροχο, αντιολιστικό υλικό
ανθεκτική: διαρκεί 3+ μήνες, αλλά ο Οδοντιατρικός Σύλλογος συνιστά να αντικαταστήσετε την οδοντόβουρτσα σας κάθε 3 μήνες για λόγους υγιεινής.
χρήση: σας συνιστούμε να ξεπλένετε και να στεγνώνετε την οδοντόβουρτσα σας μετά από κάθε χρήση να την κρατάτε καθαρή».

Μέσα στα 3 χρόνια που αναπτύσσεται η επιχειρηματική δραστηριότητα του Άγγελου Φωκιανού που είχε τη στήριξη και τη βοήθεια του αδελφού του και της ομάδας των συνεργατών του από την οδοντόβουρτσα βρεθήκαμε με μια συνεχώς διευρυνόμενη γκάμα αντικειμένων καθημερινής χρήσης- π.χ τα καλαμάκια από μπαμπού ή τα καλαμάκια. μαχαιροπήρουνα και άλλα πολλά που θα βρει κανείς στο site και το ηλεκτρονικό πωλητήριο.

Προτίμησα αντί άλλων απαντήσεων να φιλοξενήσω ένα μικρό κείμενο συστάσεων που απηχεί τις απόψεις του ιδρυτή. Διαβάζουμε: «Στη boobam δημιουργούμε καινοτόμα, ποιοτικά, μοντέρνα προϊόντα για οικολογικά ευσυνείδητους στοιχεία που θέλουν να κάνουν βήματα προς ένα πιο πράσινο, χωρίς πλαστικά, τρόπο ζωής με όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και τον πλανήτη.

ανώνυμα__29_

ανώνυμα__30_

Πιστεύουμε ότι μια υπεύθυνη εταιρεία μπορεί και πρέπει να είναι ο φορέας της αλλαγής που οι πελάτες της θέλουν να δημιουργήσουν.

Χρησιμοποιούμε μόνο 100% φυσικό ξύλο μπαμπού, περιβαλλοντικά βιώσιμης ξυλείας που υλοτομείται από τους αποκλειστικούς μας προμηθευτές με ιδιωτικές φυτείες bamboo.

H boobambrush οδοντόβουρτσα είναι το πρώτο από μια σειρά προϊόντων, τα οποία μπορούν να λύσουν ένα κρίσιμο πρόβλημα, όπως τα πλαστικά απορρίματα και δώσουν τη δυνατότητα σε όσους τα επιλέγουν να βοηθήσουν τον πλανήτη μας, να γίνουν και αυτοί οι Planet Heroes.

"Γίνε η αλλαγή που θέλει να δεις στον κόσμο" - Μαχάτμα Γκάντι

Η αλλαγή δεν έρχεται πάντα μέσα από επανάσταση, αλλά κυρίως, μέσα από πολλές μικρές υπεύθυνες πράξεις, που όλες μαζί μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Βέβαια μεγάλη ζημία έχει ήδη γίνει. Για αυτό η boobam στηρίζει το έργο της WWF Ελλάδας και η boobambrush πέρα ​​από ότι με κάθε οδοντόβουρτσα προσφέρει 1€ αποτελεί μάλιστα την πρώτη παγκόσμια επίσημη οδοντόβουρτσα της WWF! Επιπλέον με κάθε αγορά από το e-shop μπορείτε να προσφέρετε 1€ στον κερδοσκοπικό οργανισμό One Tree Planted και να φυτέψετε ένα δέντρο! Με αυτό τον τρόπο η boobam θέλει να γίνει ο φορέας για αυτούς που θέλουν να προσφέρουν όχι μόνο στην πρόληψη αλλά και την αντιστροφή της περιβαλλοντικής κατάστασης του πλανήτη μας!

Όσες υπάρχουν επιλογές, η επιλογή είναι δική μας...»

ανώνυμα__31_

ανώνυμα__32_