Μετάβαση στο περιεχόμενο
Καλάθι
Γίνε ένας ήρωας του πλανήτη με τη “boobam” (Ελculture Review)-boobam

Γίνε ένας ήρωας του πλανήτη με τη “boobam” (Ελculture Review)

Προϊόντα από bamboo, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο και ανανεώσιμο φυτό στον πλανήτη

Κείμενο: Πέπη Νικολοπούλου

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: pnikolopoulou@elculture.gr

«”Τώρα καταλαβαίνω”, είπε ο τελευταίος άνθρωπος» ~ Άρθουρ Κλαρκ, 1917-2008, Βρετανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Δεν θα ήθελα να υπάρξει ποτέ η στιγμή που κάποιος άνθρωπος θα κάνει τη ρημαγμένη μας και θα ξεστομίσει αυτή τη φράση.

Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, χωρίς να σπαταλάμε τους πόρους του πλανήτη; Πώς είναι άραγε δυνατό, ό, τι και να κάνουμε, μικρό ή μεγάλο, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο και να εμπνεύσουμε κι άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο; To μοντέλο ζωής που υιοθετούμε, η καθημερινότητά μας, οι δράσεις μας, οι επιλογές μας, έχουν ένα συγκεκριμένο αντίτιμο, δανεικό από το φυσικό μας περιβάλλον . Και η λανθασμένη αντιμετώπιση των φυσικών πόρων ως ανεξάντλητες πηγές έχει σοβαρά υπόψη στη ζωή του πλανήτη. Το φυσικό κενό που αφήνουμε πίσω μας αποτελεί το «οικολογικό μας αποτύπωμα».

Αν εξακολουθούμε να ζούμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, κάνοντας τις ίδιες επιλογές σε προϊόντα, χρήση και κατανάλωση πόρων, τότε χρειαζόμαστε σχεδόν τρεις πλανήτες για να διατηρήσουμε τον σημερινό τρόπο ζωής μας. Αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε μεταξύ άλλων η έκθεση «Ζωντανός Πλανήτης 2008» της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, που μετρά τον σύγχρονο τρόπο ζωής στα οικοσυστήματα και τους φυσικούς πόρους.

Οι αλλαγές που μπορεί κάθε ένας από εμάς να υιοθετήσει στη ζωή ποικίλουν και δεν εξετάζονται, αφού συνεχώς προκύπτουν εναλλακτικές προτάσεις, κίνησης, αλλά και καταναλωτικών προϊόντων. Και όλες οι εναλλακτικές εκτός της μείωσης του οικολογικού μας αποτυπώματος, είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και συμβάλλουν συχνά και στη βελτίωση της προσωπικής μας ζωής.

Μερικοί μόνο αριθμοί

Περίπου 4,8 – 12,7 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς μας, ενώ στο Μεσόγειο επιπλέουν 1.455 τόνοι πλαστικού. Στην Ελλάδα από τους 180.000 – 300.000 τόνους πλαστικής συσκευασίας που παράγονται ετησίως, μόνο ένα μικρό ποσοστό ανακυκλώνεται. Το υπόλοιπο καταλήγει στις χωματερές, τις πόλεις και τις θαλασσές μας. Καθημερινά στη χώρα μας σερβίρονται κατά μέσο όρο 1.000.000 πλαστικά ποτήρια μόνο για καφέ . Το πλαστικό σκοτώνει θαλάσσια ζώα, επιδρά αρνητικά στα θαλάσσια οικοσυστήματα και εισέρχεται στην τροφική αλυσίδα, ενώ πιθανότατα καταλήγει και στο πιάτο μας.

Κάθε χρόνο πετιούνται παγκοσμίως 4 δισεκατομμύρια οδοντόβουρτσες και εάν βάλεις τη μία δίπλα στην άλλη μπορεί να κυκλώσουν τη γη 16 φορές . Κάθε χρόνο 200 εκατομμύρια κιλά από οδοντόβουρτσες προστίθενται στις χωματερές. Οι πλαστικές οδοντόβουρτσες χρειάζονται 700 χρόνια για να βιο-διασπαστούν .

Μια οικολογική πρόταση

Η ελληνική εταιρεία μπούμπαμ προσφέρει καινοτόμα, ποιοτικά και κομψά προϊόντα για τους οικολογικούς που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα περισσότερο πράσινο τρόπο ζωής , ο οποίος θα ωφελήσει όχι μόνο αυτούς, αλλά και τον πλανήτη.

Κατασκευάζει προϊόντα από μπαμπού, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο και ανανεώσιμο φυτό πλανήτη στον , προσδίδοντας σε αυτά τα πλεονεκτήματα σε σχέση με μια συμβατική πλαστική.

Έτσι μπορεί κανείς να αντικαταστήσει πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια, καλαμάκια, οδοντοβούρτσες, ακόμα και μπατονέτες, με άλλα εναλλακτικά, υψηλής ποιότητας και αισθητικής προϊόντα . Τόσο απλό.

Οδοντόβουρτσες και οδοντόπαστα μπούμπαμ

Ένα από τα καινοτόμα προϊόντα της boobam , είναι οι οδοντόβουρτσες με λαβή αδιάβροχη , θερμικά επεξεργασμένου, από μπαμπού, περιβαλλοντικά βιώσιμης ξυλείας και τρίχα Nylon 4 εμπλουτισμένη με ενεργό άνθρακα, γνωστό φυσικό υλικό κατά της πλάκας , με απολυμαντικές οδηγίες. Οι οδοντοβούρτσες boobam είναι 100% βιοδιασπώμενες, που σημαίνει ότι όλα τα μέρη της διασπώνται φυσικά στο χώμα ή σε ωκεανό μέσα σε μόλις 3 μήνες. Διαθέτουν εξαιρετικά ανθεκτική λαβή και βούρτσα για χρήση 3+ μηνών (ο οδοντιατρικός σύλλογος προτείνει την αντικατάσταση οποιασδήποτε οδοντόβουρτσας το αργότερο κάθε 3 μήνες) και μπορεί να αναγράψει το όνομά σου.

Μπορεί κανείς να συνοδεύσει την οδοντόβουρτσα boobam , με την οδοντόκρεμα από φυσικά υλικά με ενεργό άνθρακα μπαμπού για βαθύ καθαρισμό και λευκότερα δόντια, αλλά και την ειδική θήκη ειδικής αισθητικής.

Και κάτι που ίσως δεν γνώριζε: η μπούμπαμ έχει ανακηρυχθεί, δικαίως, η επίσημη οδοντόβουρτσα της WWF, της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής οργάνωσης και με κάθε αγορά της, 1€ δωρίζεται για την ύψιστη αποστολή της.

Λοιπά προϊόντα

Για το φαγητό, το πικ νικ, το πάρτι σας, τα καλαμάκια, το σετ φαγητού σας αλλά και τα μπουκάλια για το νερό, ή το χυμό σας, δεν μπορούν να αποκτήσουν οικολογική γεύση και εμείς συνείδηση. Άλλωστε γιατί να μη γίνουμε εμείς πρώτοι η αλλαγή που θέλουμε, η αλλαγή που ονειρευόμαστε;

Το σετ φαγητού , έχει το τέλειο μέγεθος για να το έχεις πάντα μαζί σου. Ελαφρύ, λειτουργικό αφού πλένεται εύκολα και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Εξαιρετικό για ταξίδια, υπαίθριο κάμπινγκ, πικ-νικ, μπάρμπεκιου, παιδικό σχολείο, χρήση γραφείου. Και εκτός από αυτό, γίνεσαι ένας ήρωας του πλανήτη αφού με κάθε αγορά του σετ, φυτεύεις ένα δέντρο στα πλαίσια του προγράμματος Ένα δέντρο φυτεύτηκε. Ολοκλήρωσέ το και με τα νέα ανοξείδωτα μπουκάλια της boobam και μπορείς να έχεις μαζί σου για 24 ολόκληρες ώρες, κρύο ή ζεστό, το αγαπημένο σου ρόφημα.

Φοβερό.

Μην ξεχνάμε πως δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας .