Solving a 4billion plastic waste problem-boobam

Λύνοντας ένα πρόβλημα 4 δισεκατομμυρίων πλαστικών αποβλήτων

Έχουμε ένα Πλαστικό-πρόβλημα, και δεν μιλάμε για την κοινωνική "εικόνα" των ημερών μας, μιλάμε για ένα πραγματικό ζήτημα που προκαλεί την εξαφάνιση ολόκληρων οικογενειών των ειδών στον πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένης και της απειλής για τον άνθρωπο. Ένα πρόβλημα ολοένα και χειρότερο.

Το πλαστικό που καταλήγει στους ωκεανούς, τελικά, μαζεύεται στη λεγόμενη "έκτη ήπειρο", "την κηλίδα των Σκουπιδιών του Ειρηνικού" ή σε οποιοδήποτε  άλλο Κυκλικό Κύμα, από τα 5 που των ωκεανών μας, όπου τα πλαστικά μετά από πολλά χρόνια γίνονται σωματίδια και γίνονται τελικά μέρος της τροφικής μας αλυσίδας, σε ότι τρώμε και ότι πίνουμε.

Οι οδοντόβουρτσες, που αποτελούν μία από τις λύσεις για την πρόληψη των δοντιών μας από την σήψη, είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούσαν να μην σκέφτονται πολύ, όσο τα δόντια τους είναι καθαρά. Όπως συνιστάται από οδοντίατρους, μια οδοντόβουρτσα είναι αποτελεσματική μόνο αν χρησιμοποιηθεί για μερικούς μήνες, μετά απο τους οποίους γίνεται "αναποτελεσματική" και θα πρέπει να αντικατασταθεί. Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς δεν σκέφτονται είναι πόσα από αυτά τα "μικρά" πλαστικά αντικείμενα καταλήγουν στους ωκεανούς. Και όλοι γνωρίζουμε, από τότε που η ανακύκλωση έχει ολοένα και μεγαλύτερη εκπαίδευση, το πλαστικό μπορεί να απορροφηθεί από τη φύση. Περισσότερα λοιπόν από τρία δισεκατομμύρια πλαστικές οδοντόβουρτσες καταλήγουν σε ωκεανούς και σε χώρους υγειονομικής ταφής ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ! Αυτή είναι μια τεράστια ποσότητα από πλαστικό!

Μία λύση που έχει βρεθεί είναι ένας τύπος οδοντόβουρτσας που κατασκευάζεται από φυτά – η boobambrush. Η boobambrush είναι φτιαγμένη από 100% βιοδιασπώμενο μπαμπού, το οποίο, φυσικά, παρέχει μια αντιολισθητική επιφάνεια. Το μπαμπού είναι ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα φυτά στη γη. Είναι φυσικά αντιβακτηριακό, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να χρησιμοποιηθούν λιπάσματα ή φυτοφάρμακα κατά την καλλιέργεια του.Οι τρίχες κατασκευάζονται από ένα καινοτόμο γρήγορα βιοαποικοδομούμενα νάυλον που ονομάζεται Naylon 4. Οι τρίχες έχουν ελεγχθεί για να είναι απαλλαγμένος από την τοξίνη BPA (δισφαινόλη Α). Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα άλλο φυτό, ή υλικό που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε την οδοντόβουρτσα σας για τη συνιστώμενους 3 μήνες με 0% επιβάρυνση για το περιβάλλον.

"Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο" - Μαχάτμα Γκάντι

Η αλλαγή δεν έρχεται πάντα μέσα από επανάσταση, αλλά κυρίως, μέσα από πολλές μικρές υπεύθυνες πράξεις, που όλες μαζί μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Βέβαια μεγάλη ζημιά έχει ήδη γίνει. Για αυτό η boobam στηρίζει το έργο της WWF Ελλάδας και η boobambrush πέρα από ότι με κάθε οδοντόβουρτσα προσφέρει 1€ αποτελεί μάλιστα την πρώτη παγκοσμίως επίσημη οδοντόβουρτσα της WWF! Επιπλέον με κάθε αγορά από το e-shop μπορείτε να προσφέρετε 1€ στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό One Tree Planted και να φυτέψετε ένα δέντρο! Με αυτό το τρόπο η boobam θέλει να γίνει ο φορέας για τους καταναλωτές που θέλουν να προσφέρουν όχι μόνο στη πρόληψη αλλά και την αντιστροφή της περιβαλλοντικής κατάστασης του πλανήτη μας! 

Όσο υπάρχουν επιλογές, η επιλογή είναι δική μας...