Skip to content
Cart
Founder Interiew: boobambrush 💚 @ reader.gr-boobam

Founder Interiew: boobambrush 💚 @ reader.gr

Η «boobambrush» είναι η πρώτη προσωποποιημένη οδοντόβουρτσα μπαμπού στο κόσμο (pics)

boobam-founder-interview

Παρά το γεγονός ότι μια οδοντόβουρτσα συνεισφέρει μόνο ένα μικρό ποσοστό της ρύπανσης του περιβάλλοντος από τα πλαστικά απορρίμματα, η ετήσια κατανάλωση της έχει ένα ποσοστό στην ποσότητα των αποβλήτων. Γι' αυτό και η ελληνική εταιρία «Boobam» είχε την ιδέα να δημιουργήσει τη πρώτη προσωποποιημένη οδοντόβουρτσα μπαμπού στο κόσμο. Το μπαμπού είναι ένα φυτό που έχει την ταχύτατη ανάπτυξη από κάθε άλλο φυτό και δεν χρειάζεται λίπασμα ή εντομοκτόνα, αφού από τη φύση του έχει αντιμικροβιακή αυτοπροστασία.

Η «Βoobambrush» αποτελεί μία από τις πιο όμορφες οδοντόβουρτσες και μπορείς να επιλέξεις το μέγεθος που σε βολεύει, το χρώμα που σου ταιριάζει καθώς και τον τύπο της τρίχας που σου προτείνει ο οδοντίατρος σου. Και για να την κάνεις ακόμα πιο μοναδική μπορείς να την επιλέξεις με το όνομά σου χαραγμένο επάνω στη λαβή της.

Παράλληλα, η χρήση του μπαμπού εξασφαλίζει αντοχή και εργονομία στη λαβή καθώς και φυσική αντιβακτηριδιακή προστασία για τη στοματική κοιλότητα. Είναι εξαιρετικά ελαφριά και ο σχεδιασμός μικρής και στενής κεφαλής επιτρέπει τη πρόσβαση της βούρτσας και στα πιο δύσκολα σημεία.

Η επαφή του φυσικού υλικού με τη στοματική κοιλότητα είναι πρωτόγνωρη και θα τη λατρέψεις. Συνολικά αποτελεί μια εύκολη, άμεση πράξη πράσινου ακτιβισμού για όλους και μια προσωπική επιλογή που θα αγαπήσει ολόκληρη η οικογένεια!

boobam-why-bamboo-toothbrush

Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα;

Η οδοντόβουρτσα αποτελεί ένα από τα πιο προσωπικά αντικείμενα της καθημερινότητας μας και κάτι που χρησιμοποιούμε εντελώς μηχανικά, ίσως βαριεστημένα, το πρωί, το μεσημέρι, το βράδυ! Μέχρι εκείνη την ημέρα ποτέ δεν είχα παρατηρήσει την οδοντόβουρτσα μου αλλά κοιτώντας στο καθρέπτη παρατήρησα ότι είναι χοντροκομμένη, άσχημη και σαν όλες τις υπόλοιπες…Η σκέψη ήταν αυθόρμητη: «Μα γιατί να μην υπάρχει μία οδοντόβουρτσα που να τη φτιάχνω όπως θέλω εγώ και εκείνη να μου φτιάχνει τη διάθεση, έστω για αυτά τα λίγα λεπτά αυτής της ανιαρής στιγμής στη καθημερινότητα μου».

Το σοκαριστικό για έναν άνθρωπο σαν εμένα, με αγάπη για το design αλλά και απόλυτα ταυτισμένο με ένα lifestyle που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, δεν ήταν η απουσία μιας τέτοιας οδοντόβουρτσας στην αγορά αλλά η ανακάλυψη μίας άσχημης πραγματικότητας…οι πλαστικές οδοντόβουρτσες που παράγονται κάθε χρόνο αποτελούν μία μάστιγα για το περιβάλλον με πάνω από 4.000.000.000 πλαστικές οδοντόβουρτσες να καταλήγουν σε θάλασσες, ωκεανούς και χωματερές! Κάθε χρόνο! Και μένουν εκεί για πάντα!

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η «αποστολή» για τη δημιουργία της πρώτης προσωποποιημένης, trendy οδοντόβουρτσας στο κόσμο που προστατεύει το περιβάλλον.

 

Πόσο εύκολο ήταν να πάρει σάρκα και οστά αυτή η ιδέα μέσα στην ελληνική κρίση;

Για να είμαστε ειλικρινείς τίποτα δεν είναι εύκολο στην Ελλάδα της κρίσης και ειδικά όταν μιλάμε για μια νέα αρχή, ένα νέο εγχείρημα.

Ίσως αν δεν είχαμε ανακαλύψει τη ζημιά που γίνεται στο περιβάλλον μας από το πλαστικό να μην είχαμε επιμείνει τόσο…το «μικρόβιο» να κάνουμε κάτι για αυτό ήταν ήδη εμμονή και δεν μπορούσαμε να κλείσουμε τα μάτια μας μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα!

Κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή!

Ποια ήταν τα βήματα που ακολουθήσατε;

Γνωρίζοντας εξ’ αρχής το τι θέλουμε να δημιουργήσουμε ξεκινήσαμε με μικρά αλλά σταθερά βήματα…περάσαμε αρκετούς μήνες σχεδιασμού, επιλογής χρωμάτων και προδιαγραφών για το τελικό προϊόν. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να συνδυαστεί η όλη ιδέα με ένα υλικό όχι απλώς οικολογικό αλλά ποιοτικό και πραγματικά αειφόρο, που για τη παραγωγή του δεν καταναλώνει άλλους πόρους. Είναι φανταστικό το ότι η φύση έχει μία λύση για τα πάντα! Από τη στιγμή που το μπαμπού θα ήταν η πρώτη μας ύλη σε μερικά λεπτά γεννήθηκε το όνομα της boobam® (αντίστροφα το bamboo) Με το πρότυπο στα χέρια μας «αναγκάσαμε» φίλους, γνωστούς και αγνώστους να το δοκιμάσουν…η μόνη τους «απογοήτευση» ήταν ότι δεν μπορούσαν ακόμα να την αγοράσουν! Οπλισμένοι λοιπόν με αποδείξεις market fit, προχωρήσαμε στο σχεδιασμό και την κατασκευή για οτιδήποτε πλαισιώνει το brand, από το logo, τη συσκευασία μέχρι ένα απόλυτα εκσυγχρονισμένο web-shop!

 Από τι υλικά είναι κατασκευασμένες οι οδοντόβουρτσές σας και από που προμηθεύεστε αυτά τα υλικά;

Πώς και πού κατασκευάζονται;

Για τη δημιουργία της boobambrush® χρησιμοποιείται αποκλειστικά το είδος bamboo, moso. Για τη βούρτσα της κεφαλής χρησιμοποιείται υψηλής ποιότητας Naylon-4.

Τα 2 αυτά υλικά είναι εξαιρετικής αντοχής/ποιότητας και βιοδιασπώνται 100%, όταν βρεθούν στο χώμα ή στη θάλασσα, εντός 3-5 μηνών ανάλογα τις συνθήκες.

Η κατασκευή τους γίνεται σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής ξυλείας bamboo στη Κίνα με ιδιόκτητες εκτάσεις καλλιέργειας bamboo. Η Κίνα συνολικά είναι ο μεγαλύτερος και ποιοτικότερος προμηθευτής bamboo στο κόσμο.

 Πόσο χρόνο ζωής έχει μία οδοντόβουρτσα;

Ο χρόνος διάρκειας της boobambrush® μπορεί να φτάσει τους 12 μήνες ανάλογα τη χρήση της όμως προτείνουμε την αντικατάσταση της ανά 3 μήνες όπως συνιστούν και οι οδοντίατροι.

 Γιατί κάποιος να επιλέξει τη «boobambrush» σαν την επόμενη οδοντόβουρτσά του;

Τα οφέλη είναι πολλαπλά, ειδικά για μια οργανική οδοντόβουρτσα κατασκευασμένη από 100% βιοδιασπώμενα υλικά σε συνδυασμό με τις φυσικές ιδιότητες του bamboo, του ταχύτερα αναπτυσσόμενου και ανανεώσιμου φυτού στο πλανήτη.

Αλλά εκτός της 100% οικολογικής της φροντίδας μέχρι και τη συσκευασία της, ποιοτικά και αισθητικά είναι ανώτερη από μία συμβατική οδοντόβουρτσα χωρίς να υστερεί καθόλου στην αποτελεσματικότητα της χρήσης της.

Η boobambrush® αποτελεί τη πρώτη προσωποποιημένη οδοντόβουρτσα μπαμπού στο κόσμο! Αποτελεί μία από τις πιο όμορφες οδοντόβουρτσες και μπορείς να επιλέξεις  το μέγεθος που σε βολεύει, το χρώμα που σου ταιριάζει καθώς και τον τύπο της τρίχας που σου προτείνει ο οδοντίατρος σου. Και για να κάνεις ακόμα πιο μοναδική τη boobambrush® σου μπορείς να την επιλέξεις με το όνομά σου χαραγμένο επάνω στη λαβή της!

Επιπρόσθετα η χρήση του bamboo εξασφαλίζει αντοχή και εργονομία στη λαβή καθώς και φυσική αντιβακτηριδιακή προστασία για τη στοματική κοιλότητα.

Είναι εξαιρετικά ελαφριά και ο σχεδιασμός μικρής και στενής κεφαλής επιτρέπει τη πρόσβαση της βούρτσας και στα πιο δύσκολα σημεία.

Η επαφή του φυσικού υλικού με τη στοματική κοιλότητα είναι πρωτόγνωρη και θα τη λατρέψεις! Σου υποσχόμαστε ότι δεν θα θες να επιστρέψεις στην αίσθηση του πλαστικού…

Η boobambrush® συνολικά αποτελεί μια εύκολη, άμεση πράξη πράσινου ακτιβισμού για όλους και μια προσωπική επιλογή που θα λατρέψει ολόκληρη η οικογένεια!

Μια μικρή αλλαγή στη καταναλωτική συνήθεια της αγοράς οδοντόβουρτσας που εκτός της βελτίωσης του προσωπικού σου οικολογικού αποτυπώματος, ταυτόχρονα υποστηρίζεις το έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών  WWF και / ή One Tree Planted.

boobambrush® η επίσημη οδοντόβουρτσα της WWF®

Όταν η μεγαλύτερη περιβαλλοντική οργάνωση στον κόσμο δίνει το όνομά της σε οδοντόβουρτσα τότε η ευθύνη είναι τεράστια.

Μπορείς να γίνεις και εσύ ένας/μία  Planet Hero και να δώσεις πίσω στο πλανήτη μας με αυτή την ειδική έκδοση boobam WWF.

Για κάθε boobam WWF γίνεται δωρεά 1€ στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό WWF.

 

Στην Ελλάδα που μπορούμε να τις βρούμε;

Η boobambrush® διατίθεται  μέσα από το επίσημο web-shop μας www.boobambrush.com ενώ υπάρχει και αναπτυσσόμενο δίκτυο με φυσικά σημεία πώλησης πανελλαδικά τα οποία μπορείς να βρεις μέσα από το site. Οι τιμές είναι οι ίδιες τόσο online όσο και στα φυσικά καταστήματα.

Η boobam ID (δυνατότητα χάραξης) διατίθεται αποκλειστικά από το e-shop

Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο για τα δημιουργήματά σας;

Έχοντας συμπληρώσει 1/5 χρόνο λειτουργίας, οι πελάτες μας δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το προϊόν μας και ότι αυτό αντιπροσωπεύει, αλλά και όλοι οι συνεργάτες μας επίσης δηλώνουν ικανοποιημένοι με την αποδοχή του από το Ελληνικό κοινό.

Δε θα μπορούσαμε να είμαστε και εμείς πιο ικανοποιημένοι για ένα προϊόν όπου κερδίζει ο πελάτης, η επιχείρηση και ο πλανήτης μας!

Περισσότερο όμως δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι όταν το μήνυμα μας “Be a Planet Hero” ακούγεται όλο και πιο δυνατά και η αποστολή μας να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ήρωες φαίνεται να αποδίδει καρπούς.

Τί κόστος έχει;

Το κόστος κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα, αντίστοιχα μια πλαστικής ποιοτικής οδοντόβουρτσας, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάνεις είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αγοράζει, χωρίς να θυσιάσει κάτι άλλο. Όλες οι τιμές των προϊόντων μας, βρίσκονται αναλυτικά στο www.boobambrush.com

Ποιος είναι ο στόχος και η φιλοσοφία της εταιρείας σας;

Στη boobam® δημιουργούμε καινοτόμα, ποιοτικά, υψηλής αισθητικής οικολογικά προϊόντα για καταναλωτές που θέλουν να κάνουν μικρά, σταθερά βήματα  προς  έναν «πιο πράσινο- χωρίς πλαστικό τρόπο ζωής», ο οποίος θα ωφελήσει όχι μόνο αυτούς, αλλά και τον πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Η boobambrush® αποτελεί το πρώτο προϊόν από μία σειρά προϊόντων με βάση το bamboo.

Πιστεύουμε ότι μια υπεύθυνη εταιρεία μπορεί και πρέπει να είναι ο φορέας της αλλαγής που επιθυμούν οι πελάτες της.

Για το λόγο αυτό και έχοντας ήδη στο βιογραφικό μας διάφορες εθελοντικές ενέργειες σε σχέση με τη προστασία του περιβάλλοντος, από πολύ νωρίς συνεργαστήκαμε με τη WWF Ελλάδας ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να συνεισφέρουν ακόμα πιο ουσιαστικά στη προστασία του περιβάλλοντος.